Over Tekenzin

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
Albert Einstein

.

Corrie Gerritsma

In 2013 heb ik Tekenzin opgericht. Ik ben moeder van twee volwassen kinderen en woon samen met mijn man in Burgwerd. Van kinds af aan ben ik erg creatief en hield altijd al van tekenen. Toen ik dat herontdekte wilde ik dat graag uitdragen aan anderen. Om die reden begon ik aan de vierjarige opleiding Kunst en Communicatie op het KOLAM in Zutphen. Sinds november 2013 mag ik mijzelf tekencoach- en docent noemen.

In mijn atelier geef ik coaching en creatieve mindfulness schilder- en tekenworkshops aan kinderen en volwassenen. Daarnaast kun je mij vragen voor bijeenkomsten om een lezing of werksessie te geven met uitleg over wat tekenen met kinderen doet.

Tekenzin
Tekentaaldag eiland De Kluut 2016 (3)

Wat tekenzin wil bereiken

Het is mijn missie om ouders en kinderen hun creatieve kwaliteiten te (her)ontdekken en te laten groeien. Met Tekenzin wil ik jouw creatieve vaardigheden prikkelen en ontwikkelen. Tekenzin maakt je bewust van je eigen kracht en talenten. Zodoende herken je al snel waar je aan kan werken, door middel van zelfexpressie in de teken- en schildertaal. Tekenzin nodigt je op een stimulerende manier uit om hier aan te werken. In een tekening zit niet alleen de klacht, maar ook de oplossing verstopt. Die gaan wij samen ontdekken.

Betekenis Tekenzin

Tekenen is al zo oud is als de oertijd en er zitten altijd symbolen in een tekening verstopt. Het is belangrijk om die symbolen te herkennen en uiteindelijk te begrijpen waarvoor ze staan. Tekenen heeft vooral een ontspannende werking, omdat alles mag en kan op een tekening: dat is de zin van tekenen. Aldus Tekenzin.

Over Tekenzin

Tekenzin haar doel

Tekenzin streeft ernaar om onderstaande doelen te bevorderen en optimaliseren.

De motorische ontwikkeling

De meeste motorische ontwikkelingen worden al spelend aangeleerd. Tekenzin bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Het ruimtelijk inzicht

Het ruimtelijk inzicht draagt bij aan het vermogen om te kunnen oriënteren en positioneren in een ruimtelijke leefomgeving.

De oog hand coördinatie

De oog-hand coördinatie is de sensitiviteit van de samenwerking tussen ogen en handen. Door dit te trainen, ben je in staat om meer informatie op te doen en te uiten op papier.

De rechter hersenfunctie

De rechterhersenhelft speelt een grote rol bij emotie, verbeelding, kleur, muziek, ritme, dimensie en ruimtelijke inschatting.

De sociale vaardigheden

Het verbeteren van de sociale vaardigheden zorgt ervoor dat je je beter communicatief en assertief kunt uiten en omgaan met je leefomgeving.

Het leren begrijpen

Door de betrokkenheid van de ouders te vergroten en hen leren de tekeningen van hun kind te lezen, kan helpen bij het begrijpen van hoe het kind zich op dat moment voelt.

Tekenen is leuk en geeft veel plezier. Je creëert je eigen wereld en mag je uiten op papier. Alles mag, niks moet. Binnen deze periode van zelfexpressie kom je meer te weten over jezelf en anderen in relatie tot de wereld om je heen. Dit geeft onmiddellijk meer zelfvertrouwen en zelfwaardering. Heb je vragen, wil je graag meer informatie of je aanmelden voor een workshop of intake voor tekenchoacing?