Tekentherapie

.

.

Wat is tekentherapie

Tekentherapie is voor zowel volwassenen als kinderen een laagdrempelig hulpmiddel om te ontdekken waar jij je op dat moment mee bezig houdt. Ieder persoon heeft het vermogen om zich op een creatieve manier te uiten. Tekenvaardigheid is niet nodig, het gaat om het verhaal op papier. De tekening is een plattegrond van hoe je je op dat moment voelt.

Heb je wel eens een bal onder water proberen te houden? Een probleem dat je verdringt is als een bal die je onder water probeert te houden; dat kost veel energie. Wanneer je dat beeld in je bewustzijn durft toe te laten, dan werkt dat vaak bevrijdend.

Ik nodig je uit om een tekenopdracht te maken aan de hand van een hulpvraag. Daarna stel ik je vragen over de tekening om te ontdekken waar het probleem zit. Kinderen die zich verbaal niet goed kunnen uiten maken graag gebruik van tekentaal. Tekentaal is een natuurlijke manier om wat innerlijk speelt naar buiten te brengen. In een tekening zit ook vaak de oplossing voor het probleem, die gaan we samen ontdekken. Al tekenend verander je op een veilige manier iets in je leven. Van klacht naar kracht.

blur-child-classroom-256468

Tekentherapie voor jou

Tekentherapie geeft onbewust weer wat er van binnen speelt. Door middel van tekentherapie breng je, al tekenend, onbewust in beeld wat er innerlijk bij je leeft. De hele dag komt er via de zintuigen informatie tot ons. Met behulp van ons voorstellingsvermogen vormen we een beeld en krijgt de informatie een betekenis. Je mag je uitleven, op papier met je stem en lichaam, dat werkt bevrijdend. De energetische tekentechnieken zijn daar ideaal voor.

Het onbewuste zichtbaar maken

Onbewust weet je zelf wat goed voor je is en daar gaan we mee aan de slag door middel van een tekenopdracht. Door over de tekening te praten ontdek je hoe jouw persoonlijkheid zich uit, kom je erachter wat je kwaliteiten zijn en waar je tegenaan loopt. Iedereen is uniek.

abstract-art-art-materials-1762851

Tekentherapie mogelijkheden

Emoties

Het goed leren omgaan met emoties en uiten van gevoelens en gedachten.

Begeleiding

Voor begeleiding bij AD(H)D, ASS, dyslexie of verstandelijke beperking.

Concentratie

Het verhelpen van concentratieproblemen, spanningsklachten of stres.

Hulp bij HSP

Het goed leren omgaan bij hooggevoelig- en hoogbegaafdheid.

Zelfvertrouwen

Het versterken van zelfvertrouwen geeft een sterker zelfbeeld.

Ingrijpende gebeurtenis

Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen (bijvoorbeeld scheiding, sterfgeval, pesten).

Ben je geïnteresseerd in tekentherapie? De ouder en kind komen samen. Tijdens het intake gesprek kijken we samen wat de hulpvraag van zowel de ouders / verzorgers als van het kind is. De intake is gratis.

Sluit Menu