Tekencoaching

.

Boos zijn is ook
een emotie

Tekencoaching is voor zowel volwassenen als kinderen een laagdrempelig hulpmiddel om te ontdekken waar jij je op dat moment mee bezig houdt. Ieder persoon heeft het vermogen om zich op een creatieve manier te uiten. Tekenvaardigheid is niet nodig, het gaat om het verhaal op papier. De tekening is een plattegrond van hoe je je op dat moment voelt.

Heb je wel eens een bal onder water proberen te houden? Een probleem dat je verdringt is als een bal die je onder water probeert te houden; dat kost veel energie. Wanneer je dat beeld in je bewustzijn durft toe te laten, dan werkt dat vaak bevrijdend.

 

 

blur-child-classroom-256468

Tekencoaching voor jou

Heb je een kind die gefrustreerd en boos is en weet je niet meer wat te doen? Dan kan tekencoaching voor jouw kind de oplossing zijn. Aan de hand van een beeld (de tekening) wordt duidelijk wat er binnen jouw kind zijn of haar hoofd speelt. Tekentaal is een natuurlijke manier om wat innerlijk speelt naar buiten te brengen. In een tekening zit ook de oplossing, oftewel de behoefte van jouw kind, die gaan we samen ontdekken. Al tekenend verander je op een veilige manier iets in zijn of haar leven.

Onbewust weet je zelf wat goed voor je is en daar gaan we mee aan de slag door middel van een tekenopdracht. Door over de tekening te praten ontdek je hoe jouw persoonlijkheid zich uit, kom je erachter wat je kwaliteiten zijn en waar je tegenaan loopt. Iedereen is uniek.

Waarom tekencoaching kan helpen

Emoties

Het goed leren omgaan met emoties en uiten van gevoelens en gedachten.

Begeleiding

Voor begeleiding bij AD(H)D, ASS, dyslexie of verstandelijke beperking.

Concentratie

Het verhelpen van concentratieproblemen, spanningsklachten of stres.

Hulp bij HSP

Het goed leren omgaan bij hooggevoelig- en hoogbegaafdheid.

Zelfvertrouwen

Het versterken van zelfvertrouwen geeft een sterker zelfbeeld.

Ingrijpende gebeurtenis

Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen (bijvoorbeeld scheiding, sterfgeval, pesten).

Ben je geïnteresseerd in tekencoaching? De ouder en kind komen samen. Tijdens het intakegesprek kijken we samen naar wat de hulpvraag van het kind als van de ouders of verzorgers is.