Workshops

Wil je graag leren tekenen of schilderen? Tekenzin biedt verschillende workshops met persoonlijke begeleiding. Je hebt als beginner geen tekenervaring nodig, de opdrachten zijn makkelijk te begrijpen. Leer stap-voor-stap schilderen en tekenen en ontvang persoonlijke begeleiding. Ook als je al meer gevorderd bent zijn de workshops interessant. Ik daag je uit om buiten je comfortzone te stappen en inspireer om met nieuwe materialen te werken. Tekenzin biedt verschillende creatieve workshops voor een betaalbare prijs.

Fysieke workshops

Mindfulness schilderen

Kies voor jezelf en gun een dag rust en ontspanning in je hoofd. Tijdens deze workshop schilder je uit gevoel. Je zult merken dat elke schildering uniek is, net als ieder mens dat is. We gaan aan de slag met jouw landschap ala Bob Ross en gebruiken collagetechnieken van Eric Carl.

Escher: anders kijken

Stap in het leven van Escher en maak net als deze grootkunstenaar ‘onmogelijke’ tekeningen mogelijk. Tijdens deze workshop geef ik je handige tips en voorbeelden om te spelen met gezichtsbedrog, het tekenen van onmogelijke objecten, symmetrie en metamorfoses.

Samen creatief

Deze workshop is speciaal voor ouders de band met hun tiener zoon of dochter willen verbeteren. Creativiteit is de sleutel die jullie samen verbindt. Samen werken jullie aan een schilderkunstwerk om meer met elkaar in contact te komen, elkaar beter te leren begrijpen en te herkennen.

Tekenles voor kinderen

Vind jouw zoon of dochter tekenen en schilderen ook zo leuk? Bij Tekenzin zijn zij welkom voor teken- en schilderlessen. Om de tien weken starten er nieuwe tekenlessen met een verschillend thema. Hier leren de kinderen in kleine groepjes tekenen en schilderen op een ontspannende manier.

Naschoolse tekenles

Op maandag- en donderdagmiddag verzorgt Tekenzin de naschoolse tekenlessen op de Sint Maarten Basisschool in Bolsward. Alle leerlingen uit groep 3 t/m groep 8 mogen deelnemen aan deze creatieve lessen! Per groep krijgen de leerlingen een passende schilder- of tekenopdracht.

Lezingen & bijeenkomsten

Ben je geïnteresseerd in de achterliggende betekenis van tekeningen en wat tekenen doet met de ontwikkeling van kinderen? Tekenzin verzorgt creatieve lezingen, bijeenkomsten en werksessies aan professionals over deze onderwerpen.

Online workshops

Schilderlandschappen

Schilder mee door jouw landschappen. In deze online workshop ontvang je vijf tutorials met schilderopdrachten, waarin ik jou stap voor stap uitleg hoe je verschillende landschappen schildert met acrylverf. Doormiddel van handige tips en trucs heb jij het acrylverf schilderen straks zomaar onder de knie!

Groei & Bloei

Wat laat jij groeien en bloeien in dit voorjaar? In deze online workshop ontvang je vijf tutorials met schilderopdrachten die in het teken staan van persoonlijke groei. Het eindresultaat is niet het belangrijkste, but to have fun!

Wegwijs door kindertekenparadijs

Tekeningen hebben verschillende betekenissen. In deze online cursus leer je om op een andere manier naar tekeningen van je zoon of dochter te kijken, waardoor je jouw kind beter gaat begrijpen. Het programma bestaat uit acht thema's en kun je in je eigen tijd volgen.

Het Kleurcafé

Kleuren voor volwassenen is hip, hot en happening. Het Kleurcafé is een online workshop waarbij je vijfmaal een prachtige kleurplaat in je mailbox ontvangt. Bij iedere kleurplaat krijg je een passende opdracht en je mag deze inkleuren wanneer het jou uitkomt! Het kleurcafé heeft bij iedere challenge een nieuw inspirerend thema.